La Sèrie Psiborn

La Psicòloga del Born, el Carvalho del segle XXI

En cada episodi de la sèrie PsiBorn, una trama curta a l’entorn d’una patum catalana, permet la lectura de cada episodi de manera individual i sense cap ordre establert en relació amb els altres. En cada cas, PsiBorn, haurà de treure’n l’entrellat mal recolzada pel seu recepcionista, en Sensat, amb el suport dels amants habituals en l’agenda de qui es defineix com a dona sexualment activa, sexualment activa i no convencional, envoltada de personatges que troben o es fan lloc en la Barcelona actual. Una Barcelona que gairebé no és Catalunya, però sense la qual aquesta tampoc no ho seria. El cap i casal que és capicausa, instigador, inductor, provocador. El sofregit de grandesa i campi qui pugui d’en Sagarra, que enmig de batalles eternes segueix alternant la rosa de foc amb l’entrompada al Passeig del Born.

Pel que fa a la condició autobiogràfica dels fets narrats

Tot té una base real. Trobareu escenes canviades de lloc, temps o adjudicades a un protagonista diferent; com a guia d’ús, assenyalarem que com més inversemblant sigui una situació, més s’ajusta aquesta a la realitat. La narració no és en primera persona, però tampoc omniscient, el narrador sap més coses que nosaltres, tanmateix no totes. S’apropa i s’allunya de l’escena segons li convé.

Pedra_Llamp_Centrat-ai-svg

Quan vaig començar la sèrie, pensava en els llibres de Georges Simenon a la biblioteca del meu pare, em vaig fer un tip de llegir-ne quan era petita. A través del comissari Maigret, Simenon ens conta històries policíaques però sobretot ens conta històries de persones, pobles i ciutats, petites històries que transcendeixen, ja que tracten temes universals.

Noèlia Arrotea

La Psicòloga del Born, el Carvalho del segle XXI

Compra la sèrie amb un 15% de descompte

Referències literàries

L’escriptor brasiler Luis Fernando Verissimo i la seva sèrie “L’Analista de Bagé” i Manuel Vázquez Montalbán i la seva sèrie sobre el detectiu Carvalho. Com seria actualment en Pepe Carvalho? Per començar, estem en temps d’immersió lingüística, l’escriptor d’origen gallec avui s’expressaria en català; el feminisme s’imposa, deixaria pas a una dona, professional amb estudis universitaris, podria ser una informàtica, també una psicòloga. La immigració espanyola ha estat substituïda per filipins, pakistanesos, magrebins o sud-americans com l’argentina Noèlia Arrotea. També, traslladaria el centre de gravetat des del vell Raval pintoresc d’en Carvalho, prostíbuls, droga, fins a un altre barri de Ciutat Vella, el Born, que ha agafat dinamisme i s’ha convertit en l’aparador internacional de Barcelona, sense perdre els prostíbuls i les drogues.

Doncs, això, el Carvalho del segle XXI és La Psicòloga del Born i tots contents.

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït