El blog de Psiborn

Sobre el I CONCURS PSIBORN DE RELATS BREUS – SANT JORDI 2024

Amb la finalitat de fomentar la creativitat entre la comunitat fan de la psicòloga del Born, @psiborn, i celebrar l’esperit de Sant Jordi, vam convocar el I Concurs PsiBorn de Relats Sant Jordi 2024. Les úniques condicions eren que el relat estigui escrit en català i tingui un màxim de tres-centes paraules, i que es valorarà positivament que inclogui un parell de línies de diàleg entre la Noèlia i en Sensat. L’objectiu del concurs era promoure la llengua i la literatura catalana.

Hem rebut tretze relats.

Un d’aquests destaca per sobre tots els altres, però com que fa servir 800 paraules, queda fora de concurs. En un gest d’estima fraternal, el bo d’@herodot10 ens envia el seu gra de sorra al voltant de la proposta literària, «THE BEAUTY OF OUR WEAPONS», amb la qual obté una menció especial del jurat per la seva qualitat, i com mostra d’agraïment per acompanyar-nos sempre.

Tenim un altre de cinc-centes paraules, que també queda fora de concurs: «Les fuites dels contenidors» queden onze

En la lectura dels onze relats hem tingut en compte que tres-centes paraules fan difícil desenvolupar un relat amb les tres parts clàssiques: introducció, nus i desenllaç (en l’ordre que sigui)… Però, si donen per descriure una escena d’una trama que, en teoria, es podrà desenvolupar cap enrere (com hem arribat fins ací) i cap endavant (què succeirà a continuació). Aquests cinc que destacarem, pensem que són els que millor ho aconsegueixen.

  1. «Excursió a la Costa Brava», per Pilar de Vuit
  2. «Putes obres dels collons», per El Tarragona Petit
  3. «Malsons», per @domenechsalvado
  4. «Conspiració», per Apol.lònia Santa Creu
  5. «Cultures», per @margaabella
A continuació, les participacions de:
Els concursos literaris, tal com els tenim entesos, són un sistema de gestió de grans volums: si haguéssim rebut 200 relats, ens obligaria a segmentar el corpus amb més claredat, però 13 participants… El que em ve de gust és abraçar-los tots tretze i donar les gràcies per participar i ser tant fans.
Què farem amb tot això?
A tots tretze com agraïment: la publicació dels seus relats al blog de PsiBorn, perquè puguem, tots plegats, compartir-ho com ens vingui de gust.

Els cinc més destacats, i la menció especial del jurat, rebreu a la direcció postal que ens heu indicat, un exemplar del pròxim cas #9, «Aromes íntimes», dedicat per la Noèlia, i la resta de participants, una versió digital del cas 9è. Una abraçada a tots i moltes gràcies per participar.

I ja sabeu, si una agrada la psicòloga del Born, doneu-la a conèixer a la vostra comunitat.
Necessitem una massa una mica més crítica de lectors, per poder portar la sèrie a l’audiovisual.
🥳.

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït