El blog de Psiborn

Noèlia respon a Sara Sánchez

La Dra. Noelia Arrotea és una psicòloga argentina resident a Barcelona, que interpreta lliurement les tècniques de la teràpia Gestalt. Especialitzada en Constel·lacions Familiars, PNL i Coaching Wingwave d’empreses i equips esportius. Sexualment activa, és la protagonista de la sèrie de novel·la negra mediterrània La Psicòloga del Born, d’acció constant i sexe no convencional.

La creu sense Crist

No et faré preguntes retòriques ni vull respostes de manual, si estàs d’acord comencem…

1) Vull que em diguis 3 conceptes que creus importants per al futur del món.

– Reinventar-se: estàvem programats per a gaudir d’una vida activa de cinquanta anys, se’ns farà llarg si no som capaços de viure’n dues, una de les quals comença aproximadament a partir d’aquesta edat.
– Recuperació dels mots: les paraules van perdent significat per culpa de la doble moral i l’ús prostituït que se’n fa, sobretot els polítics i els mitjans. Al final, no serviran per comunicar-nos.
– Anonimat: amb l’exposició a xarxes socials, arxius governamentals, historials financers, telefònics, mèdics, càmeres per tot arreu, l’anonimat serà un luxe, l’actiu més preuat.

2) Tant si ets jove com si ets més gran, en què creus que et beneficia aquesta etapa de la teva vida que ara vius i què diries que aporta a la teva comunitat?

No em beneficia en res ni aporta res a la meva comunitat, no crec en el concepte d’etapes, sinó en l’aquí i ara.

3) En quin pla material, psíquic i psicològic poses l’amor.

Considero que hi ha moltes menes d’amor, entès com a ser capaç d’avantposar el benestar d’altri als teus interessos. En aquest cas, crec que és la força més important que ens mou, el poso en primer pla en tots els àmbits.

4) Tu que estàs entre el passat i el futur, què diries als teus antecessors i als teus descendents?

No tinc res a dir en públic als meus antecessors. Pel que fa als meus descendents, ja s’ho trobaran. Escriure permet no tenir cap urgència a l’hora de dir, els teus llibres parlen per tu.

5) Entre tu i jo, ets feliç?

Ara, sí, ara, no. “La tristesa pot no tenir final, la felicitat sí”.

I la pregunta opcional és:

6) Quina interrogació vols que et faci i que ningú t’ha fet, potser per la por a la teva resposta?

Mai m’han preguntat si m’agradaria tenir penis. La resposta és sí, gros i desmuntable, només a estones.

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït