El blog de Psiborn

Ramblejant

Amb la finalitat de fomentar la creativitat entre la comunitat fan de la psicòloga del Born, @psiborn, i celebrar l’esperit de Sant Jordi, vam convocar el I Concurs PsiBorn de Relats Sant Jordi 2024.

Les úniques condicions eren que el relat estigui escrit en català i tingui un màxim de 300 paraules, i que es valorarà positivament que inclogui un parell de línies de diàleg entre la Noèlia i en Sensat. L’objectiu del concurs era promoure la llengua i la literatura catalana.

 

RELAT
Per Chema Clavero

 

En la penombra del Bosc de les Fades, un desconegut s’acosta a en Sensat, posa alguna cosa a la mà i aquest la guarda a la butxaca dels pantalons. Ningú no es va fitxar en res, llevat d’una persona, la Noèlia.

– Què hi fas ací, tan lluny de la teva estimada Sarrià?
– Pensaré que estàs gelosa i que em segueixes.
– Ja t’agradaria. Digues-m’ho!

Sona el mòbil del Sensat, un missatgesde WhatsApp.

– He de marxar – diu molt sec.
Espera’m – crida ella.

Sense donar temps a que la Noèlia reaccioni, surt gairebé corrent cap al carreró i enfila la rambla fins a l’encreuament amb el passeig de Colom. La psicòloga el segueix uns metres darrere. Tan aviat Sensat arriba al passeig, un Audi A6 negre amb els vidres tintats, s’atura uns segons, amb prou feines els necessaris per obrir la porta, ficar-se dins i tancar. El cotxe reprèn la marxa direcció el port comercial. La psicòloga no ha tingut temps de veure qui anava a dins. Intenta treure el mòbil per fotografiar la matrícula, però veu un fet molt curiós. La matrícula posterior del cotxe de l’estat espanyol gira i passa de ser a una matrícula italiana.

Acostumada a resoldre misteris, en té un que no esperava. Què significa el canvi de matrícula? On va el cotxe, a la ronda, a Montjuïc, al Paral·lel? Amb la mirada perduda mira cap a la muntanya tractant d’entendre, i s’emprenya, cada vegada més. Compte quan s’emprenya!

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït