El blog de Psiborn

Les espècies

Amb la finalitat de fomentar la creativitat entre la comunitat fan de la psicòloga del Born, @psiborn, i celebrar l’esperit de Sant Jordi, vam convocar el I Concurs PsiBorn de Relats Sant Jordi 2024.

Les úniques condicions eren que el relat estigui escrit en català i tingui un màxim de 300 paraules, i que es valorarà positivament que inclogui un parell de línies de diàleg entre la Noèlia i en Sensat. L’objectiu del concurs era promoure la llengua i la literatura catalana.

 

RELAT
Per Chema Clavero

La psicòloga i en Sensat han arribat gairebé alhora a la petita cafeteria a l’altra cantonada de l’antic Brusi.

 

– Quines novetats em portes? – pregunta ella.
Poca cosa. La reunió no s’ha fet al Born. Potser als voltants però no allà dins.

Mentre parlen, ella nota unes olors estranyes impregnades a la roba del Sensat que es barregen amb les aromes del cafè torrat aquest mateix matí. Cardamom, gingebre, canyella, farigola… pensa mentre intenta assimilar el que li ha encomanat. La cara reflexa de la seva estranyesa. Ell mira directament els seus llavis, uns llavis que, temps enrere, van ser seus i que sempre l’han excitat.

 

S’acomiaden. Ell va cap a Sant Jaume. Ella cap a Via Laietana, Santa Maria del Mar i després al Born. Accedeix a la botiga que hi ha davant la consulta on es venen espècies a granel i fruits secs de tota mena. L’interior és el paradís dels amants de les espècies. Ho ha fet pels seus experiments culinaris o ha estat per provocar-me?, pensa mentre la cara se li il·lumina amb un somriure. 

 

Demà ho esbrinarà. Ara cap el carrer Copons que tinc feina, diu en veu baixa mentre gira cap a Via Laietana. Hi ha un alt càrrec d’una multinacional esperant-la.

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït