El blog de Psiborn

Història d’intriga política

Amb la finalitat de fomentar la creativitat entre la comunitat fan de la psicòloga del Born, @psiborn, i celebrar l’esperit de Sant Jordi, vam convocar el I Concurs PsiBorn de Relats Sant Jordi 2024.

Les úniques condicions eren que el relat estigui escrit en català i tingui un màxim de 300 paraules, i que es valorará positivament que inclogui un parell de línies de diàleg entre la Noèlia i en Sensat. L’objectiu del concurs era promoure la llengua i la literatura catalana.

 

RELAT
Per Llomello

 

Enmig dels passadissos embolicats de la seu del govern català, Núria, assessora política jove i astuta, es trobava en una situació compromesa. Damià, el veterà conseller, havia estat sorprès en una situació comprometedora amb una cabra en un intent desesperat per atraure l’atenció dels mitjans de comunicació. Núria, coneixedora del seu amor per les excentricitats, va haver de posar en marxa un pla per evitar un escàndol que podria fer trontollar els fonaments del partit, demanaria consell a la seva amiga.

En el despatx de la Dra. Noèlia Arrotea, va sonar el intercomunicador:

–Digues Sensat.
– La senyoreta Núria Barniol es aquí.
–Que passi!…

Amb la seva habitual serenitat, la Núria va explicar a la Noèlia com havia abordat a en Damià a l’habitació dels arxius secrets, on aquest últim intentava justificar la seva estranya actitud:

– Núria, juro que aquesta cabra és clau per a la nostra estratègia de comunicació –  va dir Damià amb un somriure nerviós.

– No dubto de la seva visió estratègica, però crec que hauríem de trobar una manera més… convencional de captar l’atenció dels ciutadans, no creu? – va respondre Núria amb un to d’ironia. 

Amb la seva habilitat per resoldre situacions complicades, la Dra. Noèlia Arrotea va idear una campanya enginyosa que va convertir l’incident de la cabra en un fenomen viral a les xarxes socials, augmentant la popularitat del partit i convertint en Damià en un personatge excèntric però estimat per la ciutadania. 

Així, Noèlia i Núria van sortir victorioses d’aquella anècdota inesperada, demostrant que fins i tot en la política més seriosa, hi ha lloc per a la diversió i la creativitat.

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït