El blog de Psiborn

Excursió a la costa brava

Amb la finalitat de fomentar la creativitat entre la comunitat fan de la psicòloga del Born, @psiborn, i celebrar l’esperit de Sant Jordi, vam convocar el I Concurs PsiBorn de Relats Sant Jordi 2024.

Les úniques condicions eren que el relat estigui escrit en català i tingui un màxim de 300 paraules, i que es valorará positivament que inclogui un parell de línies de diàleg entre la Noèlia i en Sensat. L’objectiu del concurs era promoure la llengua i la literatura catalana.

 

RELAT
Per Pilar de Vuit

 

La Noèlia amb una carta a la ma crida nerviosa al recepcionista:

– Sensat, has vist la notícia del paio que va morir ahir a Cadaqués?
El que va caure quan anava amb la dona?
– Sí, acabo de rebre una carta d’ell. És el marit de la boja de la finca d’Escoles Pies. Llegeix.

Sra. Noèlia Arroeta:

En les circumstàncies que estic intentaré oblidar el que va passar a la visita que li vaig fer. A canvi li demano un favor del qual vostè en traurà benefici. Tinc sobrades raons per pensar que la meva dona em vol matar i crec que ho farà diumenge en una excursió que ha preparat per la costa brava. El que la molt puta no sap és que ja estic deshauciat, ja tinc els resultats i em queden tres mesos a molt estirar. Prefereixo acabar ja, morir. I ella, sense saber-ho, em farà el favor. Però no veurà ni un duro, i espero que gràcies a vostè es podreixi a la presó. Vull que vostè provoqui que la policia obri una investigació, que comencin buscant les seves recerques a internet sobre morts a penya-segats i estirin el fil. Si la meva dona és detinguda per assassinat, una persona de la meva confiança li donarà un sobre amb una generosa compensació, però si no ho aconsegueix aquesta mateixa persona té ordres de fer públiques informacions força importants sobre la seva persona. Li comunico que he fet un viatge molt interessant a Mendoza, tinc moltes fotografies interessants.

Vostè sabrà què li convé.

En Sensat li torna la carta i diu:

– Fotografies? Bé, a hores d’ara no crec que res de Mendoza…

La Noèlia té un mal pressentiment, però no en pot parlar amb ell.

– 2Sensat, ves a buscar el cotxe, marxem a Cadaqués.

En tots els llibres de la Sèrie Psiborn

Enviament gratuït